top of page
JelleDraper-DSC_1416.jpg

De rode draad in mijn professionele loopbaan is een unieke combinatie van creëren, inspireren, veranderen en verbinden. Ruim 25 jaar ben ik werkzaam in het (corporate) bedrijfsleven. Eerst in de rol van marketingstrateeg en (interim) verandermanager. Later meer als adviseur en coach bij verandertrajecten. Ik heb aan de wieg gestaan bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe strategische formules binnen organisaties als Rituals, KPN, VodafoneZiggo, Volkswagen, RTL Nederland en Volksbank/ SNS/ BLG Wonen.

 

In 2008 startte ik met mijn zelfstandig ondernemerschap als marketingstrateeg, verandermanager en sparringpartner voor ondernemers, CEO's/ CMO's, Management Teams. Sinds 2016 ligt mijn primaire focus op het begeleiden van leiders en teams bij hun leiderschapsontwikkeling en het vinden van een effectievere communicatie en samenwerking.
Centrale sleutelwoorden in mijn programma's:

Groei, Inspireren, Verbinden en Experimenteren.

Werk niet harder, maar anders

In mijn praktijk krijg ik veel cliënten die werken in het commerciële bedrijfsleven. Ze zijn sterk cognitief ontwikkeld en werken hard. Vaak met hun blik naar buiten gericht, op aandacht en prestatie. Hoe zet je verandering bij jezelf in als je omgeving continu van je vraagt: “Wat is het resultaat? Hoe kan het beter? Wanneer is het klaar? Wat zijn de volgende stappen?” Vaak zijn ze ver van hun gevoel af komen te staan en missen ze de signalen die hun lichaam en intuïtie afgeeft. Ze gaan maar door, totdat ze zichzelf tegenkomen en geen plezier en groei meer ervaren.

 

Ik ben deze transitie voorgegaan en heb het leerproces zelf doorleefd.

Mijn ervaring in het bedrijfsleven neem ik mee door in mijn begeleiding continu de verbinding te maken met het snijvlak business, marketing én de persoonlijke bewustzijnsgroei.

 

Vanuit mijn ervaring in het bedrijfsleven weet ik als geen ander hoe de lijntjes lopen en welke dynamieken in teams en organisaties van invloed kunnen zijn.

Als verandermanager heb ik veel gewerkt met multidisciplinaire teams en verschillende organisatiestructuren en leiderschapsstijlen. Ik weet wat bijvoorbeeld agile werken van je vraagt en wat je hierin te leren hebt.

Als marketeer van oorsprong ben ik goed in staat vanuit inzichten en andere belangen te werken. Zo probeer ik altijd de onderliggende vraag te achterhalen en de overtuigingen te vinden die groei belemmeren binnen elk systeem. 

In mijn coaching staat centraal de groei in persoonlijk leiderschap en inclusiviteit. Je leert meer verbinding te maken met denken, doen, hoofd en hart. Hoe is de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Hoe zet je dit in? In mijn begeleiding vind je de weg tussen kracht en kwetsbaarheid en kom je erachter wat er echt speelt en welk leerproces je te gaan hebt. Ik spiegel wat ik zie, soms confronterend, wel altijd op een respectvolle manier. Ik ben positief, enthousiast en denk pragmatisch en doelgericht in mogelijkheden en vooruitgang. Elke dag een beetje beter.

Mijn passie is om mensen in hun kracht te zetten vanuit hun eigen kern. Zodat ze sterker in hun schoenen komen te staan, effectiever en inclusiever communiceren en meer handelen vanuit authenticiteit, vertrouwen en purpose.

"Anne is een hele fijne gesprekspartner. Dit in combinatie met haar persoonlijkheid en oprechte interesse, zorgt ervoor dat je alles wat je voelt en denkt durft te delen. Met concrete opdrachten en methodes gidst ze je naar inzichten waar je verder mee kan en moet je zelf actief aan de bak.

Ze heeft me geholpen om bepaalde patronen te herkennen en

bewuster te worden van hetgeen voor mij belangrijk is.

Het is prettig dat Anne zelf ook een andere rol in het bedrijfsleven heeft gehad, wat maakt dat ze zich makkelijk kan verplaatsen en snel begrijpt waar het om gaat. Ik kan Anne absoluut aanraden als coach. Ze is betrokken, professioneel, goed voorbereid en begeleid je waar nodig." 

Denise  - Head of Studio

Hoe de inclusieve aanpak mij heeft geholpen

Als persoon heb ik een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en streef ik altijd naar kwaliteit. Wat mij veel heeft gebracht. Alleen door teveel te geven en zorgen voor anderen, vergat ik ruimte te nemen voor mijzelf. Hoe succesvol ik was, ik voelde innerlijk geen succes meer. Door te investeren in mijn eigen ontwikkeling en systemisch te kijken naar wat ik allemaal in mijn 'rugzak' mee draag, ben ik bewuster geworden van mijn overtuigingen, eigen energielekken en de tegenstellingen in mijzelf. 

Het vinden van balans hierin. Telkens weer. Bewuster worden van de signalen die mijn lichaam afgeeft. Reflecteren wat er gebeurt in mijzelf en in de interactie met anderen. Het herijken van wie ik wil zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij is. Door meer verbinding te maken met mijn hoofd, lichaam en hart ben ik meer mijn Persoonlijke Kompas gaan volgen. Zo heb ik meer focus, ervaar ik meer regie en ben ik bezig met zaken die er voor mij toe doen.

 

Tegelijkertijd ben ik vrouw van een ondernemer en moeder van twee ondernemende kinderen. Samen wonen wij in het waterrijke Maarssen-Dorp (Stichtse Vecht). In ons drukke gezinsleven heb ik het nodig om ruimte te creëeren voor mijzelf. Dit vind ik in een goede mix van tuinieren, yoga, sport, wandelen en dans. Ook zoek ik de natuur graag op. Door de week eerst te starten met sporten en wandelen langs het water, krijg ik weer alle energie om een nieuwe week in te gaan. Daar word ik een heel blij en tevreden mens van!

Investeren in mijzelf geeft energie

Ik ben gecertificeerd coach (EMCC/ EQA) en aangesloten bij Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches (NOBCO). 

Daarnaast heb ik 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven en ben ik professioneel geschoold op het gebied van marketing, communicatie, organisatie ontwikkeling, change management en professioneel coachen. Voor verdere verdieping en om mijn kennis en skills up-to-date te houden volg ik continu diverse opleidingen en masterclasses op het gebied van business, organisatie ontwikkeling, coaching en training. Tegelijkertijd spiegel ik op regelmatige basis met collega’s via intervisie en supervisie bijeenkomsten. 

Vrijblijvende kennismaking

Is je interesse gewekt?
Ik kom graag met je in contact.

JelleDraper-DSC_1502.jpg
bottom of page