De rode draad in mijn professionele loopbaan is een unieke combinatie van creëren, veranderen en verbinden. Ruim 23 jaar ben ik werkzaam in het (corporate) bedrijfsleven. Eerst in de rol van marketingstrateeg en (interim) verandermanager. Later meer als adviseur en coach bij verandertrajecten. Ik heb aan de wieg gestaan bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe strategische formules binnen organisaties als Rituals, KPN, Ziggo/ Vodafone, Volkswagen en Volksbank/ SNS/ BLG Wonen. In 2008 startte ik het ondernemerschap als adviseur, sparringpartner en coach voor ondernemers, CEO's/ CMO's, Management Teams. In de afgelopen jaren heb ik als business coach vele professionals en ondernemers begeleid, op persoonlijk en professioneel vlak, in hun groei in persoonlijk leiderschap en inclusiviteit.

Werk niet harder, maar anders

In mijn praktijk krijg ik veel cliënten die werken in het commerciële bedrijfsleven. Ze zijn sterk cognitief ontwikkeld en werken hard. Vaak met hun blik naar buiten gericht, op aandacht en prestatie. Hoe zet je verandering bij jezelf in als je omgeving continu van je vraagt: “Wat is het resultaat? Hoe kan het beter? Wanneer is het klaar? Wat zijn de volgende stappen?” Vaak zijn ze ver van hun gevoel af komen te staan en missen ze de signalen die hun lichaam en intuïtie afgeeft. Ze gaan maar door, totdat ze zichzelf tegenkomen en geen plezier en groei meer ervaren.

 

Ik ben deze transitie voorgegaan en heb het leerproces zelf doorleefd.

Als business coach benut ik nu mijn ruim 23 jaar ervaring in het bedrijfsleven door de verbinding te maken tussen business, marketing én het coachen van de professional. 

Vanuit mijn ervaring in het bedrijfsleven krijg je inzicht in hoe de lijntjes lopen en welke dynamieken in teams en organisaties van invloed kunnen zijn op je ontwikkeling. 

Als verandermanager heb ik veel gewerkt met multidisciplinaire teams en verschillende organisatiestructuren en leiderschapsstijlen. Ik weet wat bijvoorbeeld agile werken van je vraagt en wat je hierin te leren hebt.

Als marketeer van oorsprong ben ik goed in staat vanuit klantinzichten en organisatiebelangen te werken. Zo probeer ik altijd de onderliggende vraag te achterhalen en de overtuigingen te vinden die groei belemmeren. 

Als coach staat bij mij centraal de groei in persoonlijk leiderschap en inclusiviteit. Je leert weer meer verbinding te maken met denken, doen, hoofd en hart. Vanuit deze verbinding kom je erachter wat er echt speelt en creëer je beweging naar wie je werkelijk wilt zijn. 

 

Ik combineer mijn kracht en kwetsbaarheid en durf te benoemen wat ik zie, soms confronterend, altijd op een respectvolle manier. Ik ben positief, enthousiast en denk altijd in mogelijkheden en vooruitgang. Mijn passie is om mensen (weer) in hun kracht te zetten vanuit hun eigen kern. Zodat ze sterker in hun schoenen komen te staan, effectiever en inclusiever communiceren en meer handelen vanuit authenticiteit, vertrouwen en purpose.

Hoe de inclusieve aanpak mij heeft geholpen

Als persoon heb ik een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en streef ik altijd naar kwaliteit. Wat mij veel heeft gebracht. Alleen door teveel te geven - zonder tijd te nemen voor jezelf - voelde ik geen innerlijk succes meer. Ik ben bewust geworden van mijn belemmerende overtuigingen en de polariteiten in mijzelf. Het vinden van balans hierin. Telkens weer. Het reflecteren op wie ik werkelijk wil zijn en wat er voor mij toe doet. Door meer verbinding te maken met mijn hoofd, lichaam en hart. Zo heb ik zelf mijn ‘ikigai’ gevonden. Ik heb meer focus, ervaar meer innerlijke rust en ben meer bezig met zaken waar ik energie van krijg. 

 

Daarnaast ben ik vrouw van een ondernemer en moeder van twee ondernemende kinderen. Samen wonen wij in het waterrijke Stichtse Vecht (Maarssen-dorp). In ons drukke gezinsleven heb ik het nodig om ruimte te creëeren voor mijzelf. Dit vind ik in een goede mix van tuinieren, yoga, sport en dans. Ook zoek ik de natuur graag op. Door de week eerst te starten met hardlopen en meditatie bij het water, krijg ik weer alle energie om een nieuwe week in te gaan. Daar word ik een heel blij mens van!

Karin Boon, Commercial Director, The Brand Agency 

Karin Boon, Commercial Director, The Brand Agency 

Investeren in mijzelf geeft energie

Ontwikkeling en vooruitgang geeft mij positieve energie. Ik ben professioneel geschoold op het gebied van marketing, communicatie, verandermanagement en professioneel coachen. Ik houd mijn kennis en skills up-to-date met verdiepingsopleidingen en masterclasses van verschillende methodes die hun effectiviteit hebben bewezen. Ook heb ik regelmatig klankbord via intervisie en supervisie met collega’s.

Ik ben gecertificeerd coach (EMCC/ EQA) en aangesloten bij Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches (NOBCO).

Vrijblijvende kennismaking

Is je interesse gewekt?
Ik kom graag met je in contact.

Contactgegevens

Anne Oskam
De Kwekerij 44
3601 AZ Maarssen-Dorp

+ 31 (0) 6 22520310

LinkedIn 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op
de hoogte!

Certificatie

© Copyright Anne Oskam 2018    |   KvK 34301417   |    BTW NL169515357B01   |   Privacy statement  &  Disclaimer   |   Algemene voorwaarden