top of page
fullsizeoutput_73c3.jpeg

Als je kwetsbaarheid toont,

zien mensen je kracht.
Als je alleen kracht uitstraalt,

bouw je een muur om je heen.

Bewust en inclusief leiderschap

Bij leiderschapsontwikkeling draait het om verbinding, met jezelf én met anderen. Leidinggeven aan anderen, begint met leiding geven aan jezelf. Belangrijk hierbij is regelmatig aandacht geven aan introspectie en actief bezig zijn met wie je in de kern bent en welke triggers bij je aangaan in het leidinggeven aan anderen. Weten wat je onderliggende angsten zijn en hoe je dan juist moet 'instappen' om te doen wat er van jouw rol wordt gevraagd. Andere belangrijke vaardigheden van leiderschap zijn: leren observeren, leren confronteren en het eerlijke gesprek voeren wanneer het nodig is. 

 

We gaan samen aan de slag met het ontwikkelen van je eigen leiderschapsstijl. 

Je verkent verschillende leiderschapsstijlen en ontwikkelt pragmatisch en doelgericht een eigen leiderschapsstijl die dienend is voor jezelf, de business én dienend voor de mensen om je heen. Je ontdekt hoe je vanuit jouw leiderschapsrol zorgt dat je niet alleen jezelf, maar ook anderen meer in hun kracht kunt zetten. Hoe je effectiever en inclusiever kan communiceren en samenwerken. Hoe je beter om kan gaan met stress, conflicten en weerstand? En hoe je het eerlijke gesprek voert? Zodat je aandacht hebt voor verbinding, openheid en kwetsbaarheid en dit op een duurzame manier in praktijk weet te brengen, voor optimaal resultaat, een gezonde energiebalans en duurzame inzetbaarheid. 

 

Centraal staat: openheid, vertrouwen, kwetsbaarheid, verbinding en oprechte aandacht.

Aanpak

 1. Ken je innerlijke kompas.
  Leiderschapsontwikkeling start met bewustwordingsgroei. Afhankelijk van je vraagstuk starten we met "wie ben jij in de kern?". Immers een bedrijf is een vehicle van onderlinge samenwerkingen en elke ondernemer/leidinggevende neemt zijn eigen persoonlijkheid mee in het bedrijf.
  Ik gebruik diverse methodieken uit de psychologie en coaching die allen hun effect hebben bewezen. Als aanvulling zet ik de methodiek van Management Drives in om performance binnen de zakelijke context verder uit te diepen. 

   

 2. Nieuwe bril: Je leert anders kijken
  Aan de hand van situaties en vraagstukken die op tafel liggen, brengen we systemisch in kaart met welke dynamieken en onderstromen jij te maken hebt en wat jouw reactie hierop is. Met welk krachtenveld heb je te maken? Welke plek, rol en taak neem jij in? Welke conflicten en stagnaties zijn er aan de orde? Wat zijn de expliciete en impliciete regels en hoe verhoud jij je tot deze regels? 

   

 3. Ontwikkelen van een eigen leiderschapsstijl
  Je verkent verschillende leiderschapsstijlen en ontwikkelt pragmatisch en doelgericht naar een eigen leiderschapsstijl. Een leiderschapsstijl die dienend is voor jezelf, de business én dienend voor de mensen om je heen. Je ontdekt hoe je vanuit jouw leiderschapsrol zorgt dat je ook anderen meer in hun kracht kunt zetten. Hoe je effectiever en inclusiever kan communiceren en samenwerken. Hoe je beter om kan gaan met stress, conflicten en weerstand? Hoe je het eerlijke gesprek voert? Het vinden van een effectievere aansturing richting je team en het stellen van de juiste prioriteiten, met een gezonde en duurzame energiebalans.
   

 4. Bewust leiderschap in praktijk
  Hoe ontwikkel je een high performance team en hoe geef je sturing hieraan? 
  Je stelt met je team plannen en doelen op waar je met elkaar naar toe werkt. Maar in hoeverre heb je eigenlijk wel een effectief goed werkend team? Heeft iedereen echt begrip en waardering voor de onderlinge verschillen? Kent ieder elkaars sterktes en zwaktes en vullen ze elkaar hierop aan? Is er wel vertrouwen onderling? Kortom, hoe zorg je ervoor dat het team sterk en wendbaar genoeg is om de toekomst aan te kunnen?
  Vanuit mijn visie dat iedereen in zijn kern beschikt over kracht, kwetsbaarheid, passie en talenten, begeleid ik de ondernemer/leidinggevende hierbij. 

Gun jij jezelf ook een onafhankelijke sparringpartner en een eerlijke spiegel die je helpt groeien in bewust en inclusief leiderschap?

 

Wat levert het op?

 1. Je hebt meer meer focus en regie doordat je handelt vanuit je innerlijke kompas

 2. Je hebt handvatten gekregen voor een leiderschapsstijl die bij je past;

 3. Je hebt scherp hoe jij je eigen potentiële kracht optimaal kan benutten.   

 4. Tegelijkertijd weet je hoe je sturing kan geven aan je teamleden, zodat zij hun potentiële krachten beter weten te benutten

 5. Je hebt een helder beeld van de dynamieken en het krachtenveld waar mee je te maken hebt en je weet vanuit welke plek je de taak uitvoert; 

 6. Je hebt aandacht voor inclusieve communicatie en een effectieve samenwerking onderling;

 7. En je hebt een aangescherpte strategie om een duurzame verandering door te voeren.

 8. met als doel een duurzame inzetbaarheid, van jezelf én je team
   

Kortom, je staat vol in je kracht, doordat je eenvoudig schakelt vanuit bewust  leiderschap. Je ervaart meer impact, verbinding, regie en focus. 

Vraagstukken uit de praktijk

 • Je staat voor een uitdaging en je wilt jezelf zo effectief mogelijk neerzetten vanaf het begin

 • Je wil een leiderschapsstijl die bij je past

 • Je wil meer verbinding met jezelf en met anderen

 • Je impact en zichtbaarheid vergroten

 • Je wil effectiever communiceren

 • Je hebt moeite met delegeren

 • Je hebt moeite met keuzes en prioriteiten stellen

 • Je vindt dat het altijd beter moet

 • Je ervaart onrust en een disbalans

 • Je voelt weinig energie

 • Je krijgt je team niet mee

 • Je creëert continu strijdt om je heen

 • Je wil meer in je kracht staan

Driehoekscontract

In het geval van een driehoekscontract met een leidinggevende maken we duidelijke afspraken over de geheimhouding van de gesprekken en spreken we, indien gewenst, tussenevaluaties en een eindevaluatie af (met of zonder leidinggevende).

Vrijblijvende kennismaking

Is je interesse gewekt?
Ik kom graag met je in contact.

JelleDraper-DSC_1575.jpg
bottom of page