top of page
Spark_0,75x.jpg

Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werk en behoefte aan oprechte feedback van vakgenoten? Geef je dan op voor intervisie.

Met intervisie – peer to peer coaching – leer je met vakgenoten om beter te worden in je werk. Intervisie is bedoeld om vraagstukken die je bezighouden met elkaar te delen en cases voor te leggen. In een groep van 6 à 8 mensen reflecteer je in sessies van ongeveer drie uur op een aantal ingebrachte cases. Dat doe je onder begeleiding van een coach. Vertrouwen, gelijkwaardigheid en veiligheid staan daarbij voorop zodat iedereen zich kwetsbaar kan opstellen. 

Opzet

De kracht van intervisie zit hem in het leren in een groep, want juist door naar de ander te kijken leer je veel over jezelf. Je ervaart dat er meer mensen zijn die net als jij met bepaalde zaken worstelen en dat is heel prettig. Dit maakt het een rijke methode, die je mensenkennis vergroot en jou in staat stelt om zelfverzekerder in (kritieke) werksituaties te handelen. 

Idealiter kom je met jouw intervisiegroep eens in de acht weken bij elkaar voor de periode van ongeveer een jaar.

 

Bij intervisie ligt de nadruk op vertrouwelijkheid, openheid en van elkaar leren.

We behandelen persoonlijke en professionele vraagstukken en delen ervaringen met elkaar. Wij luisteren naar elkaar. Zonder te oordelen of te interpreteren. Elke deelnemer spreekt vanuit zijn eigen ervaring en welk effect/ resultaat het heeft opgeleverd, zodat ieder zijn eigen conclusies kan trekken en tot nieuwe inzichten komt.

Intervisie werkt verbindend, omdat je ontdekt dat anderen op hun eigen manier tegen dezelfde dingen aanlopen. Door dit met elkaar te kunnen delen in een niet alledaagse en veilige setting, ontstaat een diepe connectie. Je staat er niet alleen in én zeker niet alleen voor. Met elkaar komen we tot manieren om weerstand en problemen om te zetten naar iets wat wel werkt. 


 

 

 

 

 

 

 

Samenstelling & proces

Elke intervisiegroep bestaat uit gemiddeld zes tot acht deelnemers en wordt met zorg samengesteld. 


Je kan je elk moment aanmelden. Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en neemt de coach contact met je op voor een gratis intakegesprek. Aansluitend besluit jij of je inderdaad deelneemt aan de Intervisie, of niet. Vervolgens deelt de coach jou in.

 

Bij het samenstellen van de groepen wordt rekening gehouden met je persoonlijke profiel, mate van senioriteit, je functie en diversiteit. Waarbij een belangrijke voorwaarde is dat er sprake is van gelijkwaardige expertise en er beslist geen tegenstrijdige belangen zijn in de groep. 

 

Tijdens een kick-off meeting maak je kennis met de rest van de groep. Daarna kun je opnieuw beslissen om door te gaan of niet. 

Doorgaan betekent commitment; je ontvangt een uitnodiging voor de eerste vier sessies.
 

N.B. Indien je meer groei en verbinding wilt binnen je bedrijf? 

Incompany Intervisie behoort zeker ook tot de mogelijkheden.  
 

Waarom zijn deelnemers enthousiast over intervisie?

  • het geeft inzicht in je eigen werksituatie, nieuwe handelingsperspectieven en oplossingen;

  • het verhoogt je reflectieve vermogen en het verruimt de kennis over jezelf door blinde vlekken te ervaren en te ontdekken;

  • het vergroot je mensenkennis en communicatieve vaardigheden;

  • het werkt aantoonbaar stress-verlagend en probleemoplossend

  • het verstevigt vaardigheden zoals waardevrij luisteren, feedback geven en goede vragen stellen;

  • het versterkt het netwerk van mensen waarbinnen jij je vertrouwd en veilig voelt.

"Ik heb ontzettend veel aan mijn intervisiegroep. Het is heel fijn om te kunnen sparren met gelijkgestemden die in dezelfde fase zitten van hun leven en carrière." 

Kosten

De prijs voor de kick-off meeting (3 uur) en vier begeleide sessies (van 3 uur) is in totaal €375 per persoon (excl. btw). 

Het intakefase is geheel vrijblijvend. Besluit je na de kick-off meeting om te stoppen, dan brengen we 25% van het deelname bedrag in rekening. Daarna ben je het gehele bedrag verschuldigd.

​Interesse in intervisie?

Of wil je meer weten hierover?

Bel of mail mij en ik neem contact met je op voor een (gratis) intakegesprek.

DSC_1857 def.jpg
bottom of page