Contactgegevens

Anne Oskam
De Kwekerij 44
3601 AZ Maarssen-Dorp

+ 31 (0) 6 22520310

LinkedIn 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op
de hoogte!

Certificatie

© Copyright Anne Oskam 2018    |   KvK 34301417   |    BTW NL169515357B01   |   Privacy statement  &  Disclaimer   |   Algemene voorwaarden

Als business coach krijg ik veel cliënten die werken in het commerciële bedrijfsleven. Ze zijn sterk cognitief ontwikkeld en werken hard. Vaak met hun blik naar buiten gericht, op aandacht en prestatie. Hoe zet je verandering bij jezelf in als je omgeving continu van je vraagt: “Wat is het resultaat? Hoe kan het beter? Wanneer is het klaar? Wat zijn de volgende stappen?”

Disruptieve business modellen vragen om nieuwe organisatiestructuren en wendbaarheid. Dit vraagt ook om autonomie, veerkracht en eigenaarschap van professionals. Wat ik zie is dat professionals steeds verder van hun gevoel afstaan en de signalen missen die hun lichaam en intuïtie afgeeft. Ze gaan maar door, totdat ze zichzelf tegenkomen en geen plezier en groei meer ervaren.

 

Vraagstukken in deze tijd vragen om reflectie, relativering, verbinding en vertrouwen. Als business coach benut ik mijn ruim 23 jaar ervaring in het bedrijfsleven door de verbinding te maken tussen business, marketing én coaching. Centraal staat de duurzame transformatie van de professional. Ik heb een inclusieve aanpak ontwikkeld zodat professionals sterker in hun schoenen komen te staan, effectiever en inclusiever communiceren en meer handelen vanuit authenticiteit, vertrouwen en purpose.

Wat bedoel ik met inclusiviteit?

De groei naar inclusiviteit is een leerproces waar het denken, doen en voelen weer meer met elkaar in verbinding komt. Vaak staan deze aspecten niet goed met elkaar in verbinding. Als we niet in verbinding staan met ons zelf, gaat dat wringen. Er is geen echte verbinding. Je ervaart disbalans en onrust. Op den duur leidt dit tot een burn-out of zelfs depressiviteit. Je wilt dit graag voorkomen en niet in een negatieve spiraal of vicieuze cirkel belanden. 

Als fundament van mijn coachingprogramma gebruik ik het Inclusive Model. Ieder mens heeft alle aspecten in zich. Vaak krijgt echter ofwel het ene aspect aandacht, ofwel het andere. Het leerproces is om in bepaalde situaties aandacht te besteden aan het een, zonder het andere uit het oog te verliezen. 

  • Cognitief - het denken: de ratio, feiten, cijfers, kennis, plannen, doelen

  • Fysiek - het doen: gedrag, vaardigheid, lichaam, resultaten, samenwerking

  • Affectief - het voelen: emoties, intuïtie, zelfwaardering, acceptatie

  • Spiritueel - het zijn: identiteit, zingeving, cultuur, waarden, purpose

Bron: het Inclusive model van Ien G.M. van der Pol

Methoden en certificering

Ik ben breed opgeleid in business, marketing en coaching. Zie ook mijn profiel op Linkedin. Ik ben gecertificeerd coach (EMCC/ EQA) en aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

 

In mijn coaching en interventies pas ik verschillende methodieken toe die hun effect hebben bewezen. Dit is een mix vanuit de Transactionele Analyse, NLP, Systemisch en lichaamsgericht werken. De kennis en ervaring uit het bedrijfsleven, gebruik ik om extra kracht te geven in mijn begeleiderswerk. 

  

Ook ben ik bekend met verschillende gedrags- en persoonlijkheidstesten als Insights Discovery, MBTI, DISC en Profile Dynamics. Heb je een persoonlijkheidstest gedaan en je denkt “hoe kan ik hier nu verder mee aan de slag?” Dan help ik met de verdiepingsslag en hoe je met deze inzichten jezelf verder kunt ontwikkelen.

Vrijblijvende kennismaking

Herken je bij jezelf een disbalans en wil je hier iets aan doen? Ik kom graag met je in contact.