Als business coach krijg ik veel cliënten die werken in het commerciële bedrijfsleven. Ze zijn sterk cognitief ontwikkeld en werken hard. Vaak met hun blik naar buiten gericht, op aandacht en prestatie. Hoe zet je verandering bij jezelf in als je omgeving continu van je vraagt: “Wat is het resultaat? Hoe kan het beter? Wanneer is het klaar? Wat zijn de volgende stappen?”

Disruptieve business modellen vragen om nieuwe organisatiestructuren en wendbaarheid. Dit vraagt om meer autonomie, veerkracht en eigenaarschap van professionals. Wat ik zie is dat professionals steeds verder van zichzelf komen te staan. Ze gaan maar door, totdat ze zichzelf tegenkomen en geen plezier en groei meer ervaren.

 

Vraagstukken in deze tijd vragen om reflectie, relativering, verbinding en vertrouwen. Ik begeleid professionals naar hun eigen kern binnen de context waarin zij werken en leven. Met aandacht voor wie je bent en wie je wilt zijn, ontdek je hoe je belemmerende gedachten kan doorbreken en vanuit je persoonlijke kompas verder groeit in persoonlijk leiderschap.

Model: Het Persoonlijke Kompas

Het Persoonlijke Kompas

Als fundament van mijn coachingprogramma gebruik ik het Persoonlijke Kompas. 

Ieder mens heeft vier kwadranten in zich; hoe je denkt (cognitieve kwadrant), hoe je de dingen doet (fysieke kwadrant), wat je voelt (affectieve kwadrant) en wie je wilt zijn (spirituele kwadrant). Vaak krijgt echter het ene kwadrant (meestal cognitief!) meer aandacht en is er geen of onvoldoende aandacht voor de andere kwadranten. Als we ons teveel laten leiden door anderen of leven met de waan van de dag, dan gaat dat wringen. Je voelt onrust en ervaart geen plezier en energie. Op den duur leidt dit tot een burn-out of zelfs depressiviteit. Je wilt dit graag voorkomen!

 

Voor wie zijn zelfvertrouwen en impact wil vergroten, meer focus en regie wilt en balans zoekt in werk en privé. Ga aan de slag met je persoonlijke kompas. 

Model: Het Persoonlijke Kompas

Toelichting:

Het Persoonlijke Kompas bestaat uit vier kwadranten. Dit is je Kern:

  1. Cognitief - hoe je denkt:  je kennis, overtuigingen, plannen en doelen

  2. Fysiek - hoe je de dingen doet: je gedrag, kwaliteiten, vaardigheden, lichaam (ademhaling, energie) , samenwerking en interactie met anderen

  3. Affectief - wat je voelt: je emoties, intuïtie, waarden, zelfwaardering, acceptatie

  4. Spiritueel - wie je wilt zijn? je identiteit, verlangen, passie, cultuur, purpose (van betekenis willen zijn)

 

Deze vier kwadranten worden beïnvloed door de Context/ Systemen om je heen

zoals je gezin/ familie (herkomst), je werk (collega's, team, organisatie), je sociale omgeving (vrienden/buren) en je netwerken (lidmaatschap, vereniging, sportclub).

Methoden en certificering

Ik ben gecertificeerd coach (EMCC/ EQA) en aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). ​ Als business coach maak ik de verbinding tussen business, marketing én persoonlijke ontwikkeling. In mijn coachingprogramma en interventies pas ik verschillende methodieken toe die hun effect hebben bewezen. Dit is een mix vanuit de Transactionele Analyse, NLP, Systemisch en lichaamsgericht werken. Mijn 23 jaar ervaring uit het bedrijfsleven, zet ik in om extra kracht bij te zetten in mijn begeleidingswerk.  

  

Ook ben ik bekend met verschillende gedrags- en persoonlijkheidstesten als Insights Discovery, MBTI, DISC en Profile Dynamics. Heb je een persoonlijkheidstest gedaan en je denkt “hoe kan ik hier nu verder mee aan de slag?” Dan help ik met de verdiepingsslag en hoe je met deze inzichten jezelf verder kunt ontwikkelen.

Vrijblijvende kennismaking

Herken je bij jezelf een disbalans en wil je hier iets aan doen? Ik kom graag met je in contact.

Contactgegevens

Anne Oskam
De Kwekerij 44
3601 AZ Maarssen-Dorp

+ 31 (0) 6 22520310

LinkedIn 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op
de hoogte!

Certificatie

© Copyright Anne Oskam 2018    |   KvK 34301417   |    BTW NL169515357B01   |   Privacy statement  &  Disclaimer   |   Algemene voorwaarden